In de natuur zijn geeft ruimte en lucht. De bomen, de planten en bloemen, de akkers, de weiden, de vogeltjes die fluiten… Je wordt er rustig van. Wandelen en de fysieke inspanning die je daarbij levert, helpen je bij het uit je hoofd komen, zoals we dat noemen. Je maakt zo meer contact met je lijf. Wat gaat er nu echt in je om? Je gaat voelen in plaats van dénken hoe het lichamelijk met je gaat. Je bent er bewuster van. Zit jij vooral ‘in je hoofd’, dan is wandelcoaching letterlijk een verademing voor jou. Maar wat is het nu precies? Lees de ervaring van iemand die misschien net zo sceptisch was als jij…

“Ik zag wandelcoaching eerlijk gezegd als gewoon een beetje ‘lopen en praten’, meer niet. Maar gaandeweg merkte ik dat het wel degelijk iets met me deed. Ik ervaarde letterlijk meer ruimte en daardoor zakte mijn stresslevel. De aandacht voor de natuur en het stilstaan bij wat er om me heen was, zorgden ervoor dat het me lukte om uit mijn hoofd te komen. En me bewust te worden van hoe ik me nu daadwerkelijk voelde, wat er in me omging. Ik sta daar eerlijk gezegd nooit bij stil. Ik ben meer van gewoon doorgaan, niet zeuren.

Het wandelen in een relaxed tempo, het praten op een rustige toon met Dyonne en de coachtechnieken die zij inzet, hebben me veel gebracht tijdens deze sessies. Stilstaan bij de natuurlijke elementen en wat deze mij in figuurlijke zin probeerden duidelijk te maken, werkte heel verhelderend. Ook het maken van een levensschilderij met voorwerpen die ik vond op mijn pad vond ik mooi. Welke associaties heb ik met deze ‘dingen’ en waar komen ze vandaan. Wat zegt dit over wat er op dit moment speelt bij mij? In het begin was ik best wat sceptisch. Maar ik ging echt anders tegen dingen aankijken.

Mijn prestatiedrang, die ik eigenlijk altijd wel voel, was bijna helemaal weg. Ik was helemaal in het moment. En letterlijk onderdeel van de natuur, een groter geheel. Dit werkte heel troostend. Go with the flow en dus dealen met wat er is of zich aandient. Dus ook bij minder goed weer gingen we eropuit. En ja, daar hoort ook een fikse regenbui en harde wind bij. 

Dyonne is rustig, toont oprecht interesse en is begripvol. De spiegel die ze me voorhield was soms best confronterend, maar ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld. Ik heb menig traantje gelaten, maar gelukkig hebben we ook veel gelachen. Ik kan wandelcoaching iedereen aanraden.”

Wil jij ook ‘uit je hoofd’ komen? 
Neem dan contact op met Dyonne Heijnen van Viva Coaching & Mediation. https://www.viva-coaching.nl/contact/