“3 stromingen”

 

De werkwijze binnen mijn praktijk is gebaseerd op drie psychologische stromingen namelijk:

  • Enneagram
  • Transactionele analyse
  • NLP

Enneagram

De eeuwenoude karaktertypologie van het Ennegram geeft een diepgaand inzicht in de onderliggende drijfveren van mensen met bijbehorende gedragingen, valkuilen en kwaliteiten.

 

Transactionele analyse

Transactionele analyse is een psychologische stroming die de interacties tussen mensen onderling analyseert, bevordert en echt contact stimuleert. Het geeft grip op de onderlinge communicatie tussen mensen en welke psychologische boodschap daaraan ten grondslag ligt. Wat wordt er in de onderlaag werkelijk gecommuniceerd? Transactionele analyse stimuleert bij het autonoom en authentiek in het leven staan.

 

NLP

NLP biedt diverse handvatten om doelgericht aan een probleem of ontwikkelpunt te kunnen werken, onbewuste innerlijke processen bewust te maken of belemmerende overtuigingen te veranderen.

Diensten

Onderstaande diensten bied ik aan:

Gratis intakegesprek

Dit is een gratis en vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek waarbij ik samen met jou onderzoek wat de aanleiding is dat je contact hebt opgenomen met VIVA coaching. N.a.v. dit gesprek kunnen we samen afspraken maken over een eventueel vervolgtraject. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jouw persoonlijke vraag is en waar jouw wensen en behoeften liggen.

Enneagramtype-interview

In het Enneagramtype-interview ga ik met jou in gesprek waarbij ik persoonlijke vragen van uiteenlopende aard aan je stel. Hierdoor kan ik meer over jouw persoonlijkheid te weten komen en jouw enneagramtype vaststellen. Het komt voor dat het niet meteen duidelijk is tot welk enneagramtype je behoort. In dat geval zal ik meerdere (meestal twee) suggesties aan je geven. Het enneagram vormt namelijk een zeer geschikt instrument voor verder persoonlijk (zelf)onderzoek. Het gaat erom dat je jezelf leert herkennen in een bepaald enneagramtype met de daarbij behorende eigenschappen, gedragingen en patronen. Bewustwording hiervan en inzicht hierin kunnen je leven verrijken.

Ieder enneagramtype kan een bepaalde ontwikkeling doormaken en heeft een zogenaamde groei- en stresslijn. In een verdiepend gesprek kan ik hier samen met jou naar kijken. Doordat je hier meer over aan de weet komt kun je hier zeker je voordeel mee doen in je persoonlijke leven. Je leert jouw sterke kanten en valkuilen nog beter kennen waardoor je het beste uit jezelf kunt halen.

Coaching

Om te kunnen beginnen met het coachen stel ik samen met jou een concreet doel vast waaraan je de komende periode graag zou willen werken. Ook zal ik mijn werkwijze aan je uitleggen en een eerste inschatting maken van het aantal gesprekken dat nodig zal zijn.

Tijdens het coachingsgesprek maak ik gebruik van het enneagram, transactionele analyse en NLP. Als coach ondersteun en begeleid ik jou in dit proces. Ook vraag ik je voor jezelf een verslag te maken van ieder coachingsgesprek dat wij voeren. Ook andere huiswerkopdrachten kunnen onderdeel uitmaken van het coachingstraject. Uiteraard bekijk ik samen met jou welke aanpak het beste bij je past.

Wandelcoaching

Naast een coachsessie in mijn praktijk, bied ik ook coachsessies in de buitenlucht aan en wel in de vorm van wandelcoaching. Bij wandelcoaching pas ik dezelfde coachtechnieken toe als in mijn praktijk en daarnaast maak ik gebruik van dat wat jij en ik tegenkomen in de natuur. Frisse lucht, fysieke inspanning en verbanden leggen met natuurlijke elementen, bevorderen het “uit het hoofd” komen. Al wandelend word je je eerder bewust van hoe het nu echt met je gaat. Niet “denken over voelen”, maar daadwerkelijk gewaar worden van dat wat er is, in het hier en nu. Ervaar hoe wandelcoaching “helend” kan werken. Ik nodig je van harte uit om samen op weg te gaan.

Lees meer . . .

Workshops / trainingen

Meer info

Mediation (NB: toekomstige dienst)

Op termijn/nadere omschrijving volgt.